MENY LUKK

Teamsmøte på møteromsenhet

Rundt i kommunene er det installert en møteromsenhet som har Teams tilgjengelig. Denne veiledningen gir deg kort innføring i hvordan du bruker enheten og hvordan du kobler opp din maskin.

Før du kan ta i bruk en møteromsenhet, må du:

  • For at møtet skal bli synlig på skjermen, må du legge til rommet i møteinnkalling i møtet. Har du glemt dette, endrer du bare møteinnkallingen og legger til møterommet. Det tar bare 5-10 sekunder, så blir møtet tilgjengelig
  • Møteansvarlig kobler seg til med sin egen bærbare PC med de kablene som er tilgjengelig (HDMI eller USB-C). Hvis skjermen ikke vises på TV-skjerm, så trykk på Windows tastet + F8

Start presentasjon

Klikk på Start presentasjon. Hvis du kobler deg på et Teams-møte vil også skjermen din deles med andre møtedeltakere. 

Start presentasjon på en møteromsenhet

Start møtet / Bli med

Møter lagt inn i kalenderen på møterommet vises til venstre. Er det et Teams-møte ser du knappen Bli med og Teams-ikonet øverst til høyre på avtalen (markert i rødt).

Bli med i Teams møte på en møteromsenhet

Blir du med i et Teams-møte ser du denne skjermen. Klikk på delings-knappen på oppgavelinjen for å dele skjermen fra en tilkoblet enhet. Hvis en ekstern enhet er tilkoblet møteromsenheten så vil skjermbildet fra denne vises på storskjerm uansett om du har satt på deling eller ikke. Du kan se om dette skjermbildet deles videre til andre møtedeltakere ved å se om det er en rød ramme rundt bildet på storskjermen.

Møte med møteromsenhet i Teams

Lyd og bilde

Mikrofon og kamera er kun tilkoblet møteromsenheten. Det vil si at du kan ikke koble til en pc og bruke videokonferanseutstyret via denne. 

Hvordan ser jeg at skjermen deles?

Når du deler skjerm, så er det en rød kant rundt vinduet som deles.

Aktiv skjerm i Teams

Restart møteromsenhet

Hvis det er behov for å starte møteromsenheten på nytt, klikk på Mer på startskjermen. Da spretter det opp en ny meny på høyre side. Her klikker du Start enheten på nytt.

Skjermbilde på hvordan restarte en møteromsenhet