MENY LUKK

Arbeidsmaskin

Som ansatt i kommunen skal du primært ha din egen datamaskin. Standard er egen bærbar PC med dockingstasjon på kontoret. Noen ansatte har egne stasjonære arbeidsmaskiner som står fast på kontorplassen, eller bruker en felles datamaskin.

Vår standard utstyr er:

  • DELL bærbar PC
  • Dockingstasjon med skjerm(er), tastatur og mus
  • Windows 11 (alltid siste versjon)

Alle maskiner er registrert med Microsoft Intune og har forhånds installert programmer. Bærbare maskiner kan brukes som arbeidsmaskin på hjemmekontor eller på reise.

Privat bruk

Datamaskiner fra arbeidsgiver skal ikke benyttes til privat formål og skal ikke lånes ut til andre. Din datamaskin er din arbeidsmaskin, og henviser til databrukeravtale i IKT Fjellregionen. Mer informasjon rundt privat bruk.

Applikasjoner og FARTT skrivebord

På en registrert PC, så er hele Microsoft Office pakken tilgjengelig lokalt på maskinen, tilgang til myQ skriver og andre applikasjoner. Dette betyr at du ikke trenger å logge deg på FARTT skrivebord for å få tilgang til filer, e-post eller å ha nettmøter via Teams. Mange av fagsystemene ligger i skyen, som gjør at den er tilgjengelig uten å gå på ordinært skrivebord.

Se også saken om reserveløsninger

FARTT 365

FARTT 365 er skrivebordet fra FARTT, hvor du har alle applikasjoner tilgjengelig. For å få tilgang til FARTT 365 må Citrix Workspace applikasjonen være installert på maskinen. I tillegg trenger du tilgang til skrivebordet.

Har du hjemmekontor eller er mye farten, kan du logge deg på FARTT 365 for å få tilgang til alle applikasjoner. Det er ikke anbefalt å kjøre videomøter og Teams i Citrix.

Har du ikke Citrix Workspace installert eller har feil versjon, kan du gå til Firmaportalen for å laste ned siste versjon.

DELL Bærbar PC