MENY LUKK

Lagring av filer

Hvor skal jeg lagre filene mine? Og hva kan jeg lagre?

Det er viktig at filer ikke lagres lokalt på din PC/enhet. Lagrer du filer i “Dokumenter” på din PC eller bruker, kan du risikere at filene blir slettet ved nullstilling av brukerprofil eller ny PC. Det tas IKKE sikkerhetskopi av disse filene, og du selv står ansvarlig for å lagre filene på et trygt og sikkert sted. Eksempler på steder: Nedlasting, Skrivebord, Bilder osv.

Private filer

Alle har tilgang til OneDrive, som er din private fillagring i skyen. Filer som du lagrer i OneDrive, er dine egne filer som ikke deles med andre. Filer i OneDrive kan også bli tilgjengelig via office.com eller at du laster ned OneDrive APP og logger deg på med din kommunale e-postadresse og personlige passord. Dette filområdet slettes når du slutter i din jobb. Ingen andre enn deg har tilgang til disse filene. Personsensitive opplysninger skal ikke lagres i OneDrive.

Filer i OneDrive blir permanent slettet etter 30 dager, etter at din brukerkonto er slettet.

Delte filer

Filer som du skal dele med dine kollegaer, lagres i Teams. Filer som er lagret i Teams styres av tilganger til teams og kanaler, og du bruker applikasjonen Teams for å få tilgang til filer. Du kan redigere filer direkte i Teams eller å bruke skrivebordsapplikasjonen. Personsensitive opplysninger skal ikke lagres i Teams.

Se egen veiledning for Teams

Personsensitive filer

Filer som inneholder sensitive personopplysninger skal lagres i fagsystem. Det er IKKE tillatt å kopiere filer, sende på e-post, bruke OneDrive eller andre skyløsninger for deling av slike filer.

Skjermkopier

Det er ikke tillatt å bruke skjermkopi (enten ved bruk av mobil eller andre applikasjoner) av personsensitive opplysninger eller andre opplysninger som er unntatt for offentligheten.